Manifest

MANIFEST CONTRA LA PLANTA DE VALORACIÓ I TRACTAMENT DE RESIDUS PERILLOSOS I FUTURA INCINIRADORA A FORALLAC Veïns i Fills del Municipi de Forallac, 13 gener 2013

En nom dels Veïns i Fills del Municipi de Forallac volem fer saber al poble que l’ajuntament de Forallac va aprovar el passat mes de maig del 2012 un Projecte per a Instal·lació d’una Planta de Valoració i Tractament de Residus Perillosos i en una segona fase una Incineradora al municipi.

 Aquest projecte pretén instal·lar:

* Urbanitzar 16.000m2 en plena zona rural, just a tocar Els Clots de Sant Julià i construir-hi 5 naus de 8 metres d’alçada ocupant 3.500m2.

* Espai reservat de 2.800m2 per a ubicar una futura Planta Incineradora.

* Gestionar 100.000 Tones anuals (274 Tones/dia) de tota mena de residus, entre ells residus especials, perillosos i sanitaris.

* Treball ininterromput 24h/dia els 365 dies de l’any.

* Transit d’aproximadament 40 camions al dia.

Tot plegat significarà indubtablement una gran agressió medi-ambiental i de gran impacte visual així com contaminació acústica i lumínica.

 Conseqüentment els Veïns i Fills de Forallac volem fer la següent declaració:

 1er/ Estem totalment en contra d’aquest projecte donat que es tracta una activitat industrial que es pretén ubicar en plena zona rural, enmig dels nostres boscos i ocasionarà una gran impacte a l’ecosistema de gran valor natural i bellesa paisatgística.

 2on/ Aquesta instal·lació representarà una enorme agressió contra el patrimoni històric del municipi donat que es pretén emplaçar just al costat Els Clots de Sant Julià que són un dels elements patrimonials més emblemàtics de l’Empordà. A més a més s’ubicarà molt a prop dels esplèndids conjunts medievals de Peratallada, Fonteta, Canapost i Vulpellac.

 3er/ El projecte consisteix en una activitat industrial altament contaminant que representarà una greu i irreversible agressió al Medi-Ambient, significant un gran perill per a la nostra salut i la qualitat de vida dels habitants del municipi.

 4art/ La instal·lació de la planta danyarà irreversiblement els motors econòmics del municipi basats en el Turisme i l’Agricultura degut al seu gran impacte mediambiental.

 5è/ El projecte pretén instal·lar en una segona fase una Incineradora cosa que representarà la crema de Residus (alguns perillosos) magnificant enormement les conseqüències fins ara descrites i contaminant l’aire i l’agricultura dels pobles propers.

 Conseqüentment, degut a tot el que acabem d’exposar, els Veïns i Fills de Forallac diem:

 NO a la MACRO-PLANTA de VALORACIÓ i TRACTAMENT de RESIDUS PERILLOSOS i FUTURA INCINERADORA a FORALLAC.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s