Notícies

 • “L’alcalde de Forallac signa en el número 73 del butlletí municipal El Rampí, un article titulat “Mentides contaminants”, en què defensa el projecte de planta de triatge i valorització de residus prevista al municipi” El Punt Avui 18 d’Abril de 2013. 
 • “La polèmica iniciada amb el projecte de la macroplanta i la incineradora de Forallac continua. Ara, els veïns demanen que es retiri l’actual deixalleria – on està projectada la macroplanta- i en el seu lloc s’hi construeixi un centre cultural d’interpretació del jaciment ibèric dels Clots de Sant Julià, proper a la planta. Actualment està en tramitació l’expedient de Declaració de Bé Cultural d’Interés Nacional (BCIN) en la categoria de zona arqueològica i de delimitació de l’entorn de protecció.” Diari de Girona 14 d’Abril de 2013. 
 • “Aquests veïns “no volen més deixalles” i defensen que cal apostar per construir en aquest espai un centre cultural d’interpretació del jaciment ibèric dels Clots de Sant Julià” El punt Avui 15 d’Abril de 2013. 
 • “Segons consta al registre mercantil, les dues empreses -la de la incineradora i la de la macroplanta de residus- estan domiciliades a la mateixa adreça i tenen en comú l’administrador principal. Per tant, es confirmaria la sospita dels ecologistes que havien denunciat que els dos projectes anaven de la mà i darrera hi tenien una mateixa empresa. Per una banda, els residus es tractarien a la macroplanta i, posteriorment, la intenció era extreure’n biogàs a través de la cremació a la incineradora.” Notícia a emoporda.info del 3 d’Abril

 • “En una resposta parlamentària per escrit a Iniciativa-Verds, Santi Vila ha confirmat que la incineradora que promovia l’empresa Biogàs de la Riberaestà en fase d’arxiu per un defecte de forma en la seva tramitació. Malgrat tot, en el mateix escrit, el conseller diu que si tirés endavant en algun moment (aquest o un altre projecte, s’entén), seria compatible amb la que hi ha aConstantí, a Tarragona. És a dir, no tanca cap porta.” Post al bloc de Raul Muxach on dona una visió de les comarques de Girona. 3 d’Abril de 2013.
 • “Dilluns 14 l’alcalde va reconèixer que darrera la macroplanta hi havia una incineradora. Arran d’això, SOS empordanet, una nova associació de veïns i les Amigues i amics dels Clots i l’Associació de Naturalistes de Girona, entre d’altres, han fet possible una nova manifestació, el 10 de març i la realització d’un informe on s’expliquen les implicacions. Aquest projecte es va fer quan s’esperava que CiU obtindria majoria absoluta i amb la intenció de canviar la política de residus de la Generalitat en direcció contrària de com hauria d’anar.” Article del blocs.esquerra.cat escrita per Jordi Bigues a dia 26 de març de 2013.

 • Interessant article publicat a la revista “ecoxarxa” a la secció d’opinió.  Està escrit per Catherine Perelló (membre de l’associació S.O.S Empordanet). S’ho expliquen  els fets que estan succeïnt a casa nostra. (article en pdf)
 • “De moment, les entitats ecologistes han demanat al consistori un debat obert on el mateix alcalde expliqui les característiques de la instal·lació. A més, per fer més pressió, les associacions han anunciat mobilitzacions sorpresa per donar a conèixer la problemàtica arreu de la comarca. Aquest passat dilluns, les entitats es van reunir amb membres de la Generalitat (…)” Diari de Girona 14 de març de 2012.
 • “Els manifestants han mostrat la seva “indignació” i han reclamat a la Generalitat que es pronunciï al respecte i tombi el projecte que compta amb l’aprovació del consistori. “És indignant i vergonyós que el Govern no digui res quan tothom sap que farà malbé tot el territori”, ha denunciat una de les portaveus de l’entitat, Lola Arpa.” Diari Ara, 14 de març del 2013. 
 • “Prop de 400 manifestants -el doble de fa dos mesos- tallava diumenge la C-66 entre el giratori de Vulpellac i el que facilita l’accés a la Bisbal. El motiu: una segona protesta contra la instal·lació de la planta de residus queServitransfer S.L. impulsa a Sant Climent de Peralta.” Notícia publicada a Tot Bisbal l’11 de març de 2013.
 • “opositores a la macroplanta de tratamiento de residuos que la empresa Servitransfer quiere construir junto al yacimiento íbero de Els Clots de Sant Julià -considerado bien cultural de interés nacional- en Forallac (Baix Empordà), aseguran que comportará muchos riesgos tanto para la salud de las personas como para el medio ambiente.”  (només es pot llegir digitalment si ets subscriptor de La Vanguardia). 8 de març de 2012, La Vanguardia. 
 • “La planta s’està tramitant malgrat la oposició de diverses organitzacions ecologistes i de veïns de la zona que la troben desmesurada i gens idònia per un espai no urbanitzable al cor de l’empordanet i al costat d’un jaciment com els Clots de Sant Julià.” Bloc Radio Girona 10 de març de 2013.
 •  “Unes 400 persones s’han manifestat aquest migdia a Vulpellac davant l’Ajuntament contra un projecte que, asseguren, només obeeix a “interessos polítics i econòmics”. Radio Girona, 10 de març de 2013.
 •  “els veïns de la població sempre s’han mostrat en contra d’aquest projece i no és la primera vegada que es mobilitzen. Al gener, unes 200 persones també es van manifestar per mostrar el seu desacord i, a principis de març, un estudi realitzat per les entitats ecologistes va concloure que aquest projecte està “ple d’irregularitats”(…)”. Notícia del canal 3/24, 10 de març del 2013.
 • “SOS Empordanet presentava entre el consistori i la Direcció General de Qualitat Ambiental 488 al·legacions en paper contra la planta. No obstant això també en presentaven altres ciutadans a títol individual i, a més, es recollien prop de 400 adhesions a Change.org. Les dades es coneixien en una roda de premsa conjunta entre l’Associació de Naturalistes de Girona (ANG) i aquesta entitat.” Notícia publicada al web Tot Bisbal.
 • “el projecte per instal·lar una macroplanta de residus i una incineradora al costat del jaciment ibèric dels Clots de Sant Julià a Forallac està “ple d’irregularitats”. Segons l’expert mediambientalista Jordi Bigues, el projecte preveu instal·lar al mig de l’Empordà un gran complex de gestió de residus perillosos sense tenir en compte els efectes que causarà en el medi ambient i en la salut de les persones. ” Diari de Girona 7 de març de 2013. 
 • “es calcula que les instal·lacions tindrien la capacitat de tractar 100.000 tones de deixalles per any. A més de la macroplanta, el grup Servitransfer – propietari de l’actual deixalleria de Forallac- també voldria construir una incineradora” Diari Ara, 7 de març del 2013.
 • “La gran planta incineradora privada que promueve el grupo Servitransfer en Forallac (Baix Empordà) ha recibido un fuerte frenazo por parte de la Generalitat.” La Vanguardia 16 de Gener de 2013. Clica aquí per llegir l’article!
 • “Més de dues-centes persones van desafiar la fred i la pluja d’ahir al matí per concentrar-se davant de l’ajuntament de Forallac per mostrar el seu rebuig enèrgic contra la futura macroplanta de tractament de residus que es preveu implantar al municipi.” El Punt Avui 14 de Gener de 2013. Clica aquí!
 • “L’alcalde de Forallac, Josep Sala (CiU), va donar el seu vistiplau a la instal·lació d’aquesta macroplanta el passat 21 de maig de 2012 en el ple municipal. El projecte inclou un total de cinc naus de formigó, amb 5.000 metres quadrats de superfície […]”.  Diari de Girona 14 de Gener de 2013. Clica!
 • Notícia del Diari de Girona publicada el 9 de novembre del 2012 . (Clicar sobre la imatge per ampliar-la).

9.11.2012 diari de girona

 • Notícia del Diari de Girona publicada el dia 10 de novembre del 2012. (Clicar sobre la imatge per ampliar-la).

10.11.2012 diari de girona

 • Enllaç on podreu escoltar el programa de radio Matins a 4 Bandes on hi parla un membre de associació S.O.S Empordà i l’alcalde de l’ajuntament de Forallac.
 • Fins hi tot el diari “La Gaceta” en parla.   “…Por aquí pasarán 100.000 toneladas anuales de residuos de todo tipo. El gigante estará trabajando las 24 horas de los 365 días del año. Pero no acaba aquí el proyecto: en una segunda fase, se instalará además una incineradora con chimeneas de más de 25 metros de altura.”, “Para hacer posible esta obra de titanes, será preciso desforestar en el paraje de los Ramales una franja de 35 metros de los bosques colindantes (concretamente, de las parcelas 180, 181 y 275 del catastro municipal) y abrir caminos nuevos a través de los campos de cultivo.” 
 • “Membres de SOS Empordanet recullen al·legacions contra el projecte d’edificació d’una planta de triatge de residus. Preveuen lliurar-les en paper a principis de novembre, si bé també iniciaven una recollid d’adhesions per Internet.” Tot Bisbal, 26 d’octubre de 2012.
 • Interessant article sobre els Clots de Sant Julià a la pàgina web “tot Bisbal” : clica aquí!
Anuncis